Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chleb na grzanki kroję w kosteczkę.
Masło rozpuszczam w rondelku, dodaję pokrojony chleb, mieszam, by pokryło każdy kawałek.
Grzanki piekę w piekarniku w 200 st. ok 10 minut, na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Por i cebulę kroję w cienkie półtalarki.
Duszę do miękkości na maśle.
Zalewam bulionem.
Dodaję pokrojone w drobną kostkę ziemniaki.
Gotuję ok 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.
Dodaję śmietankę, miksuję.
Doprawiam solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.
Zupę z porów podaję z grzankami i startym żółtym serem.