Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebule i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę. Pomidory odsącz z oleju i pokrój na małe kawałki, pomidorki koktajlowe przekrój na połówki.
W garnku rozgrzej oliwę z oliwek. Podsmaż cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, dodaj ryż i podsmaż. Wymieszaj bulion warzywn WINIARY z wodą, dodaj do garnka. Gotuj powoli, aż ryż wchłonie około jedną czwartą płynu.
Zmniejsz ogień i gotuj pod przykrywką przez ok. 12-15 minut, stopniowo wlewając pomidory z puszki i dobrze wymieszaj.
Gdy ryż wchłonie płyn, dodaj suszone pomidory i mleko kokosowe. Podgrzewaj jeszcze przez chwilę.
Ułóż risotto na talerzach i podawaj udekorowane pomidorkami koktajlowymi i bazylią. Podawaj z parmezanem lub wegańską alternatywą.