Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sezon grillowy w pełni. Chyba każdy zdążył już choćby raz odpalić swojego grilla, aby przygotować pyszne kiełbaski, mięso na różne sposoby czy warzywne wariacje. Postanowiłam tym razem podczas grillowania zaserwować zupę. Ugotowałam kapuśniak o kremowej konsystencji i podałam go z grillowaną kiełbasą. Zupa wyszła rewelacyjna w smaku. Kwaśny kapuśniak i kiełbasa to idealne połączenie. Jeśli nie macie warunków na przygotowanie tradycyjnego grilla polecam grille elektryczne lub patelnie grillowe.
Zupa jest sycąca i nawet największy głodomorek naje się talerzem takiej zupy zaserwowanej z kiełbasą. Polecam Wam też zupę , którą przygotujecie w kociołku na ognisku: Zupa ziemniaczana z kociołka. Letnie obiady mogą być niebanalne, a przygotowanie ich może stać się też sposobem na spędzenie czasu z rodziną i niezłą frajdą.
Do garnka wkładamy żeberka i zalewamy wodą. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i włoszczyznę. Doprawiamy solą i gotujemy do momentu aż żeberka będą na współ miękkie.
Kapustę odciskamy z soku i dodajemy do nieco miękkich żeberek.
Ziemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę. Całość gotujemy do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz dodajemy majeranek.
Żeberka wyjmujemy i kroimy na mniejsze kawałki.
Całość blendujemy. Do zblendowanej zupy dodajemy kawałki żeberek.
Kiełbasę kroimy w plasterki i grillujemy na grillu węglowym, elektrycznym lub patelni grillowej.
Zupę podajemy z plasterkami zgrillowanej kiełbasy. Z podanych składników przygotujecie 6-8 porcji zupy.