Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kapustę drobno pokrój, zalej wrzącą wodą i zagotuj, odsącz.
Obierz cebulę i zeszklij ją na maśle. Do cebuli doda kapustę i warzywa, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem. Duś do miękkości.
Na koniec oprósz mąką. Ostudź.
Z mąki, jajek, jednej szklanki wody mineralnej i mleka przygotuj ciasto na naleśniki. Dodaj 1 łyżeczkę przyprawy ZIARENKA SMAKU i natkę pietruszki.
Usmaż 12 naleśników.
Na naleśnikach układaj porcję farszu, złóż przeciwległe boki i zwijaj krokiety.
Zanurzaj w rozbitym jajku i obtocz w bułce tartej. Smaż na rozgrzanej oleju na rumiano.
Krokiety podawaj z Sosem Grzybowym Staropolskim lub Barszcze czerwonym.