Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso gotujemy (ja wykorzystuję to z rosołu) i oddzielamy od kości. Mielimy w maszynce do mięsa.
Cebulę i czosnek kroimy w kostkę, a następnie podsmażamy na rozgrzanym tłuszczu.
Dodajemy do mięsa. Doprawiamy Ziarenkami Smaku, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Wyrabiamy jednolitą masę.
Na każdym naleśniku układamy część farszu, zawijamy krokiety. Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej.
Smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony.