Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
NALEŚNIKI: Do miski wbić jajko, wrzucić sól, cukier i sodę, wymieszać trzepaczką. Wlać mleko i wodę i stopniowo dodawać mąkę.
Mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Naleśniki piec z obu stron na patelni skropionej margaryną.
FARSZ: mięso podsmażyć na patelni z cebulką i czosnkiem, doprawić do smaku i ostudzić.
Ogórki konserwowe pokrojone w kostkę dodać do mięsa, wbić jajko, dodać bułkę tartą i wymieszać.
Na naleśnik nakładać garść farszu i składać w kopertę. Obtoczyć w jajku, bułce tartej i smażyć chwilę na patelni pokropionej oliwą.