Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nogi z królika dokładnie umyć, osuszyć, posmarować oliwą. Posypać solą morską, szczyptą gałki muszkatołowej, czosnek i cebulą granulowaną, ostrą papryką oraz pieprzem. Odstawić na godzinę do lodówki.
Cebulę obrać, umyć, pokroić w plastry. Ułożyć na wysmarowanej tłuszczem blaszce lub naczyniu żaroodpornym. Na cebulce ułożyć nogi królika. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni do miękkości, od czasu do czasu podlewać powstałym sosem.
Podawać z ziemniakami i surówką.