Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Królik w sosie wybornie prezentuje się na niedzielnym obiedzie. Do przygotowania mięsa należy jednak podejść starannie, by każdy kęs obiadu sprawiał wszystkim przyjemność. Za unikalny smak potrawy odpowiada Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY, sól, cebula, smalec i śmietana 18%. Zobacz, jak przyrządzić królika w prosty sposób!
Podsmażamy pokrojoną cebulę z kostką smalcu.
Dodajemy królika, posypujemy ziarenkami smaku, pieprzem.
Smażymy mięso aż do do miękkości.
Miękkie mięso z królika wyciągamy. Wlewamy wodę i robimy sos. Mieszamy śmietanę z mąką pszenną i zaklepujemy nasz sos.
Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy Maggi i gotowe.