Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Królika podziel na części. W dużym garnku przygotuj zimną wodę z czubatą łyżką soli. Włóż do niej mięso i odstaw na 10 minut. Po tym czasie wyciągnij je, osusz i oprósz delikatnie pieprzem.
Na dużej patelni rozgrzej dobrze olej. Obsmaż kawałki królika z każdej strony na dużym ogniu, następnie zmniejsz ogień, wlej 100 ml wody i przykryj pokrywką. Duś 15 - 20 minut.
Bazę do sosów jasnych rozpuść w 200 ml zimnej wody. Wlej na patelnie i dokładnie wymieszaj. Przykryj i duś kolejne 20 minut, od czasu do czasu mieszając. Delikatnie wmieszaj musztardę i duś jeszcze ok. 5 minut. Świetnie smakuje z kaszą.