Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło z cukrem pudrem i cukrem wanilinowym utrzeć do białości.
Do masła dodać otartą skórkę z pomarańczy, posiekane migdały i mąkę wymieszaną z sodą. Zagnieść ciasto.
Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny.
Następnie rozwałkować, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka i układać na przygotowanej blaszce.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec na złoty kolor.