Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Desery zajmują szczególne miejsce w serduszku łasucha. Mogą one być serwowane pod różnymi postaciami, w tym także ciastek. Zobacz, jak przygotować kruche ciasteczka z gotowanymi żółtkami. Czekoladowy smak zapiekany w kruchym cieście z dodatkiem proszku do pieczenia jest smakiem, w którym się zakochasz!
Żółtka z jaj gotowanych na twardo utrzeć (białka wykorzystać np. do sałatki).
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
Dodać żółtka i aromat cytrynowy, ponownie utrzeć.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać.
Za pomocą dwóch łyżeczek kłaść porcje ciasta na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciastka lekko spłaszczyć.
Czekoladę posiekać.
Kawałki czekolady rozłożyć na ciastkach, lekko docisnąć.
Piec w 180 stopniach przez ok. 15 minut. Po ostudzeniu ciastka zrobią się bardzo kruche.