Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masło pokrój w kostkę. Szybko zagnieć z pozostałymi składnikami. Gdyby ciasto okazało się zbyt sypkie możesz dodać do niego 1 łyżkę wody.
Podziel ciasto na 2 części. Jedna powinna być nieco większa od drugiej. Owiń je w folię spożywczą i zamroź przez godzinę.
Blachę ok. 34x20 cm posmaruj masłem i posyp kaszą manną. Na dno formy zetrzyj na tarce większą kulę ciasta i przyklep je dłonią. Podpiecz w temperaturze 190 stopni przez 20 minut na złoto. Ostudź
Ubij białka na sztywno. Powoli małymi porcjami dosypuj cukier i cukier wanilinowy ubijając na najwyższych obrotach. Powoli wsyp budyń, cały czas miksuj. Cienką strużką wlewaj olej mieszając.
Na zimny spód wyłóż budyniową pianę. Wyrównaj wierzch. Rządkami poukładaj maliny (otworkami do góry). Lekko je dociśnij (delikatnie palcem).
Zetrzyj na nie drugą część zamrożonego ciasta. Piecz 40 minut w 190 stopniach. Zostaw do wystudzenia. Posyp cukrem pudrem.