Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą oczyszczoną, posiekać z ciepłym masłem, dodać jajko i żółtka.
Następnie dodać roztopiony, przestudzony miód, mleko, cukier, spirytus i zagnieść ciasto.
Odłożyć do lodówki na 30 minut.
Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować.
Włożyć na blaszki i upiec 3 placki. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 10-15 minut. Takie ciasto może służyć jako blat do sernika na zimno lub mazurka.