Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
<p>CIASTO KRUCHE:<br> Na stolnicę wysypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, dodać pokrojoną margarynę, cukier i jajka, zagnieść ciasto.</p>
Podzielić ciasto na 2 części,włożyć do zamrażalnika na 30 minut.
MASA JABŁKOWA:<br /> Jabłka obrać zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Do rondla włożyć masło rozpuścić, dodać starte jabłka, chwilę przesmażyć.
Do przesmażonych jabłek, wsypać galaretki dokładnie wymieszać, odstawić.
<p>Połowę ciasta zetrzeć na tarce do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Na ciasto wyłożyć masę jabłkową.</p>
<p>MASA BUDYNIOWA 2 szkl mleka zagotować z 4 łyżkami cukru.</p>
W pozostałej szklance mleka rozrobić proszek budyniowy, wlać na gotujące się mleko, energicznie mieszając do zgęstnienia.
Gorący budyń wylać na masę jabłkową.
Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych otworach na masę budyniową.
Ciasto wstawić do piekarnika, piec w 180 stop.przez ok. 35 minut