Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Podudzia myję, zalewam w garnku ok. 2 litrami zimnej wody, zagotowuję, odszumowuję i gotuję pół godziny na małej mocy płyty. Dodaję do garnka ząbek czosnku, listki laurowe i ziele angielskie.
Ziemniaki marchewkę kroję w kostkę, por kroję w półtalarki, pietruszkę i seler ścieram na tarce o grubych oczkach.
Kaszę jaglaną przepłukuję zimną wodą na sicie i przelewam wrzątkiem. Dodaję do zupy razem z przygotowanymi warzywami, doprawiam solą, dodaję zieleninę. Gotuję nie dłużej niż 15 minut. Wyciągam z zupy podudzia, oddzielam mięso i dodaję je do zupy, doprawiam świeżo mielonym pieprzem.
Krupnik drobiowy z kaszą jaglaną podaję z świeżą natką pietruszki.