Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obierz i pokrój w drobną kostkę. Grzyby i pora pokrój w plasterki. Podroby oczyść.
W dużym garnku rozgrzej oliwę. Wrzuć warzywa i smaż całość aż się mocno zarumienią (mogą się odrobinę przypalić) Dodaj podroby i całość obsmaż.
Dodaj por oraz grzyby i smaż całość ok 3min.
Po tym czasie dodaj wodę oraz ziemniaki i gotuj aż ziemniaki będą miękkie.
Po tym czasie zawartość opakowania wymieszaj z odrobiną zimnej wody a następnie dodaj do zupy. Zagotuj.
Koperek posiekaj bardzo drobno i dodaj do zupy. Całość dopraw solą i pieprzem.
Podawaj z kwaśną śmietaną.