Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Warzywa obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach.
Skrzydełka zalać zimną wodą, dodać ziele angielskie i liść laurowy, sól, gotować.
Następnie do wywaru wsypać kaszę jęczmienną i ziemniaki pokrojone w kostkę, wrzucić do wywaru, gotować do miękkości.
Słoninę drobno pokroić i przesmażyć wraz z drobno pokrojoną cebulą, dodać do krupniku.
Na koniec dodać majeranek i przyprawić do smaku przyprawami.