Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Krupnik to znana i lubiana zupa, która często pojawia się na naszych stołach. Możesz ją przygotować na wiele sposobów i podkręcić jej smak ulubionymi dodatkami. My dziś mamy dla Ciebie przepis na pyszny, sycący krupnik z grzybami. Zupa w takim wydaniu łączy w sobie tradycję z nutą nowoczesności. Przekonaj się, jak smakuje i przygotuj ją razem z nami. Zobacz, jakie to proste!
Rozgrzewający krupnik z grzybami – w sam raz na jesienne i zimowe chłody
Gotowanie zup kojarzy Ci się z wielogodzinnym maratonem w kuchni? Nic bardziej mylnego. Nasz krupnik z grzybami przygotujesz w ok. pół godziny z zaledwie kilku składników. Wystarczy tylko kilka produktów i domowa zupa gotowa. Bazą jest Krupnik WINIARY, ziemniak i suszone grzyby. Do dekoracji świetnie sprawdzi się posiekana natka pietruszki. To bogactwo smaków, któremu nie można się oprzeć.
Gorący krupnik to dla wielu z nas smak, który kojarzy się z dzieciństwem, z domowymi posiłkami i aromatem kuchni, gdzie babcia gotowała najsmaczniejsze potrawy. To też idealna propozycja na chłodny, deszczowy dzień. Taki posiłek rozgrzeje Cię od środka i sprawi, że dzień stanie się lepszy. Smacznego!
Grzyby zalej wrzątkim i odstaw na ok. 10 min. Po tym czasie pokrój na mniejsze kawałki. Wodę pozostaw na póżniej.
Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę.
W garnku zagotuj 750 ml wody. Dodaj ziemniaka z grzybami i gotuj, aż ziemniaki będą miękkie. Zawartość opakowania zupy krupnik WINIARY wymieszaj z wodą po namaczaniu grzybów, a następnie dodaj do wody z ziemniakami. Gotuj razem ok. 5 min.
Gorącą zupę podawaj z posiekaną natką pietruszki.