Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Lubisz zupy, ale nie chcesz spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, żeby je ugotować? Mamy coś w sam raz dla zabieganych. To sprawdzony przepis na krupnik z grzybami i kiszoną kapustą, który ugotujesz bez żadnych problemów. I nie zajmie Ci to więcej niż pół godziny. Nie przegap tego przepisu!
Krupnik – popularna zupa
Krupnik to jedna z bardziej popularnych i lubianych zup, często pojawia się na stołach i każdy kucharz ma na nią swój własny przepis. My dziś podpowiemy Ci, jak zrobić tę zupę w niecałe pół godziny. Będzie prosto, szybko i co najważniejsze – bardzo smacznie.
Krupnik z grzybami i kapustą kiszoną – jak go zrobić?
Do naszej wersji krupniku potrzebujesz kilku warzyw – cebuli, ziemniaków, pieczarek i kiszonej kapusty. Do tego opakowanie krupniku WINIARY, zioła i odrobina oleju. Teraz czas na podsmażenie warzyw i zalanie ich wodą. Potem dodajemy ziemniaki i gotujemy do czasu, aż będą miękkie. Po kilkunastu minutach dodajemy krupnik WINIARY rozmieszany z wodą suszony tymianek oraz posiekaną, kiszoną kapustę. Kapustę dodaj dopiero jak wszystkie warzywa będą miękkie. Tuż przed podaniem możesz jeszcze doprawić danie solą i pieprzem oraz posypać je posiekaną natką pietruszki.
Cebulę, ziemniaki i marchewkę pokrój w kostkę. Pieczarki pokrój w plasterki, a kapustę posiekaj.
W dużym garnku rozgrzej odrobinę oleju. Dodaj cebulę oraz marchewkę i smaż, aż cebula zmięknie. Dodaj pieczarki i smaż, aż lekko się zarumienią i stracą objętość. Całość zalej 750 ml wody. Dodaj ziemniaka, suszone grzyby oraz tymianek i zagotuj. Gotuj ok. 5 min - do czasu, aż warzywa będą miękkie.
Zawartość opakowania z Krupnikiem WINIARY rozmieszaj w 150 ml wody i dodaj do zupy, ciągle mieszając. Dopraw suszonym tymiankiem. Kiedy płyn się zagotuje, dodaj kapustę kiszoną i wymieszaj. Gotuj ok. 5-10 min.
Dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną pietruszką.