Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i obierz marchewkę, a następnie zetrzyj na tarce.
Zagotuj 1 litr wody i rozpuść w niej kostki rosołowe.
Do wody dodaj kaszę i startą marchewkę.
Gotuj przez 30 minut.
W międzyczasie ugotuj jajka na twardo, ostudź je i obierz ze skorupek.
Obrane jajka pokrój w kostkę.
Sparz pomidory, obierz ze skórki, pokrój w kostkę i dodaj do zupy.
Gotuj przez 5 minut.
Dopraw zupę do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem dodaj śmietanę i pokrojone jajka.
Umyj i posiekaj natkę pietruszki, posyp zupę po wlaniu do talerzy.