Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Tradycyjna zupa krupnik od wieków gości na naszych stołach, jednak krupnik z kaszą pęczak to wydanie, które nadaje zupie nowego wyrazu. Sprawdź, jak krok po kroku wykonać krupnik z kaszą pęczak na bazie kostki rosołowej WINIARY i rozsmakuj się w sycącym daniu. Jest to propozycja na każdą porę roku, a zwłaszcza na czas upałów.
Chcąc przygotować krupnik z kaszą pęczak, zacznij od obrania i pokrojenia w kostkę marchewki i pietruszki. Następnie weź większy garnek, włóż do niego jedno skrzydełko z kurczaka, zalej wodą, dodaj kostkę WINIARY. Zagotuj, następnie wsyp pokrojoną marchewkę, pietruszkę, natkę pietruszki i sól. Kontynuuj gotowanie.
Dodaj do zupy obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki. Wsyp 3 czubate łyżki kaszy pęczak. Dopraw pieprzem i przyprawą w płynie MAGGI. Gotuj, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Przed podaniem wyciągnij skrzydełko z kurczaka. Jeśli lubisz, możesz obrać mięso ze skóry i kości i dodać do podawanej zupy. Możesz też zabielić ją odrobiną śmietany. Krupnik z kaszą pęczak podawaj na ciepło, z pewnością zachwyci wszystkich, którzy go spróbują.
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w kosteczkę.
Do garnka wkładamy skrzydełko, dodajemy kostkę WINIARY, zagotowujemy, dodajemy marchewkę i pietruszkę, natkę pietruszki, dodajemy łyżeczkę soli i gotujemy.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy.
Następnie dodajemy kaszę.
Wszystko gotujemy, doprawiamy do smaku pieprzem, maggi i ewentualnie solą.