Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przepis na egzotyczną wersję krupniku z mlekiem kokosowym i koperkiem to nie lada gratka dla fanów tej tradycyjnej zupy! Dzięki Krupnikowi WINIARY szybko przygotujesz sycące danie. Dodając mleko kokosowe zabielisz i zagęścisz zupę, nadając jej przy tym egzotycznego charakteru. Koperek i sok z cytryny dodatkowo podkręcą orientalny akcent tradycyjnego krupniku.
W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzej na średniej mocy palnika
Kiedy krupnik będzie gorący, dodaj mleko kokosowe i gotuj ok 5 min.
Koperek drobno posiekaj
Zupę dopraw solą i pieprzem.
Wymieszaj i podawaj ze świeżym koperkiem, ćwiartką cytryny i pokropioną kilkoma kroplami soku z cytryny – dla wzmocnienia egzotycznego charakteru tego wyjątkowego krupniku.
Asia