Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Skrzydełka umyć, zlać ok.1,5 - 2 l.wody. Zagotować.
Zebrać szumowiny. Dodać sól, ziele angielskie i liść laurowy.
Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę.
Obrane i pokrojone warzywa dodać do wywaru i gotować razem ok. 20 minut.
Papryki oczyścić, umyć i pokroić w kostkę średniej wielkości.
Por oczyścić, umyć i pociąć w krążki.
Na rozgrzanym maśle lub margarynie poddusić por i paprykę. Dodać do zupy.
Zupę krupnik Winiary przygotować według przepisu na opakowaniu. Wlać do zupy z warzywami i całość gotować jeszcze około 10 minut.
Doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zup.
Przed podaniem posypać posiekaną pietruszką.