Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i seler obieramy, myjemy i wrzucamy w całości do bulionu. Pora myjemy i również dodajemy do garnka z bulionem. Gotujemy na małym ogniu około 10 minut i wsypujemy kaszę.
Grzyby zalewamy gorącą wodą i odstawiamy do namoczenia ( najlepiej namoczyć je nawet na kilka godzin przed gotowaniem zupy).
Namoczone grzyby odsączamy i kroimy w kostkę lub na mniejsze kawałki. Dodajemy do gotującego się bulionu.
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w mniejszą kostkę. Dodajemy do zupy i gotujemy jeszcze około 20 minut, do momentu aż ziemniaki będą miękkie.
Cebulę kroimy w drobną kostkę i smażymy na łyżce masła na złoty kolor. Dodajemy ją do zupy na 2-3 minuty przed końcem gotowania.
Z zupy wyjmujemy marchewkę i kroimy ją na talarki. Pokrojoną dodajemy do zupy.
Natkę pietruszki drobno szatkujemy i dodajemy do ugotowanej zupy.