Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W zimnej wodzie rozprowadź zawartość opakowania i podgrzewaj na średniej mocy palnika, aż krupnik się zagotuje.
Dodaj pokrojone suszone śliwki oraz lubczyk i podgrzewaj ok 10 min, by owoce zmiękły.
W osobnym rondelku rozpuść masło i wrzuć listki szałwii. Podsmażaj je, aż ściemnieją i zrobią się chrupiące.
Masło, na którym smażyła się szałwia, dodaj do zupy.
Przed podaniem, udekoruj każdą porcję krupniku chipsami z szałwii i kleksem ze śmietany.