Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Keczup WINIARY wymieszaj z octem, olejem, czosnkiem (2 ząbkami), skórką z cytryny oraz przyprawami (solą, pieprzem, wędzoną papryką).
Kukurydzę obierz z liści, ale ich nie odrywaj. Każdą kolbę posmaruj marynatą, następnie zawiń z powrotem liście – dzięki temu kukurydza będzie bardziej soczysta. Zapakuj kolby w folię aluminiową, a następnie je u grilluj przez około 30 min.
Po tym czasie kukurydze odpakuj z foli i grilluj kolejne 15 min. Pod koniec grillowania dorzuć fileciki roślinne od Garden Gourmet, by nabrały rumieńców.
Fetę zmiksuj na gładko z sokiem z cytryny, ząbkiem czosnkiem, 50 ml oleju oraz z solą i pieprzem.
Na talerze nakładaj kleks ubijanej fety, na to grillowane fileciki roślinne od Garden Gourmet oraz kukurydzę. Podawaj z dodatkową porcją Ketchupu WINIARY. Smacznego!