Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W misce wymieszaj 50 g roztopionego masła i 2 łyżki sosu BBQ WINIARY.
Dokładnie posmaruj każdą kolbę oczyszczonej kukurydzy przygotowaną mieszanką, aby wszystkie powierzchnie były nią pokryte.
Ułóż kukurydze na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez około 20-25 minut, aż lekko się zarumienią.
W międzyczasie pokrój czerwoną cebulę w drobną kostkę, posiekaj pęczek kolendry i dymki oraz drobno pokrój papryczkę jalapeno.
Po upieczeniu, gorącą kukurydzę posmaruj sosem jalapeno WINIARY, posyp startym serem cheddar, kolorowym sezamem oraz przygotowanymi ziołami i cebulą.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!