Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę siekamy, szklimy na lekko rozgrzanym oleju.
Mięso bez chrząstek i kości i marchewkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy zeszkloną cebulkę i posiekane listki natki pietruszki, mieszamy.
Dodajemy namoczoną w mleku i lekko odciśniętą połówkę bułki, mieszamy.
Lekko zwilżonymi dłońmi formujemy nieduże kulki, obtaczamy w bułce tartej.
Smażymy kulki drobiowe na lekko rozgrzanym oleju, od czasu do czasu delikatnie je obracając, aż uzyskają lekko złoty kolor.
Kulki drobiowe podajemy do zupy zaraz po usmażeniu.