Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W woku lub na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy 2 łyżeczki pasty curry, aby "puściła" smak. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w piórka cebulę, a następnie starty imbir. Przesmażamy mieszając około minuty.
Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę, a po 5 minutach pokrojonego w kostkę kurczaka. Całość smażymy do momentu, gdy mięso się „zetnie”.
Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę mango.
Na końcu wlewamy mleko kokosowe połączone wcześniej ze śmietaną (najlepiej po trochu, aby się nie zważyło). Doprawiamy 2-3 kroplami sosu sojowego uważając bo jest dość słony. Dusimy chwilkę pod przykryciem żeby mango zmiękło. Podajemy z ryżem.