Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj dokładnie pierś z kurczaka i pokrój ją w paski.
Paprykę oczyść z gniazda nasiennego, opłucz i pokrój w cienkie słupki (ok. 3 cm długości).
Marchewkę i pora oczyść i pokrój w takie same słupki jak paprykę.
Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju, podsmaż mięso ok. 3 minuty, dodaj warzywa i smaż przez kolejne 3 minuty.
Dodaj przyprawy oraz 300 ml wody, wymieszaj i poczekaj aż się woda zagotuje.
Następnie dodaj suchy makaron i mieszaj aż do momentu wyparowania wody.
Podawaj jako samodzielne danie. Możesz posypać natką kolendry.