Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj kurczaka i usuń z niego wszystkie kości
Natrzyj całego kurczaka solą, pieprzem i papryką.
Usmaż osobno cebulkę oraz drobno pokrojone pieczarki.
Przygotuj farsz – do mięsa mielonego dodaj smażoną cebulkę i pieczarki, sól, pieprz, pietruszkę, czosnek i jajko.
Dobrze wymieszaj farsz oraz dokładnie nafaszeruj nim kurczaka. Zaszyj otwór nicią lub złącz wykałaczkami.
Natrzyj kurczaka olejem i papryką.
Wstaw do nagrzanego piekarnika (160-180°C) i piecz do złotego koloru ok. 45-60 minut.
Co jakiś czas polewaj kurczaka sosem z brytfanki lub gorącą wodą (ważne!).
Kurczaka podawaj w całości lub w plastrach.