Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka opłukać i natrzeć od środka i z zewnątrz ziarenkami i solą do smaku.
Ryż ugotować zgodnie z informacją na opakowaniu.
Pieczarki oczyścić i pokroić w kostkę, cebule również, razem podsmażyć. Ryż, pieczarki z cebulą i posiekaną natkę wymieszać, doprawić do smaku.
Farszem wypełnić kurczaka i zaszyć.
Piec w nagrzanym piekarniku przez około 1 godzinę i 20 minut.