Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piersi natnij ostrym nożem, tworząc kieszeń. Grubszą część piersi możesz lekko rozbić tłuczkiem do mięsa.
Natkę pietruszki umyj, posiekaj i połącz z masłem. Podziel na 4 części.
Do każdej kieszeni włóż porcję masła pietruszkowego. Możesz spiąć patyczkiem.
Mięso umieść na jednej połowie pergaminu i przykryj drugą częścią. Pergamin jest już pokryty przyprawami i odrobiną oleju.
Zagotuj wodę w naczyniu do gotowania na parze. Mięso ułóż na kratce do gotowania na parze i umieść w naczyniu. Gotuj po 5 minut z każdej strony w pergaminie.
Przełóż mięso na talerz, wyrzuć pergamin.
Pierś przekrój ukośnie na połowę. Podaj z ryżem ugotowanym na sypko z marchewką i groszkiem.