Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kurczaka opłukać. Jabłka obrać ze skórki i pokroić na ósemki. Jabłka skropić mocno cytryną.
Kurczaka panierować na zewnątrz i wewnątrz. Wewnątrz doprawić majerankiem. Można kurczaka posypać majerankiem również z zewnątrz.
Kurczaka nadziać jabłkami. Przygotować dwie duże wykałaczki. Zabezpieczyć farsz przed wypadnięciem.
Kurczaka wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na kurczaku i na papierze.
Piec w mocno nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni. Około 60 minut. Kurczaka podczas pieczenia należy odwrócić. Można sprawdzić kurczaka wykałaczką, czy jest już upieczony.
Kurczaka wykładamy na talerz ozdobiony sałatą. Dekorujemy pieczonymi jabłkami. Wyśmienicie smakuje z pieczonymi ziemniaczkami.