Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pasta do gotowania Kurczak po indyjsku Tikka Masala WINIARY to świetny dodatek do przygotowania pysznego orientalnego dania. Dzięki połączeniu w paście aromatycznych przypraw, już teraz szybko i bez wysiłku możesz przygotować klasyczne danie kuchni indyjskiej Tikka Masala we własnej kuchni.
Kurczak po indyjsku Tikka Masala - pomysł na obiad dla zabieganych
Zacznij od podsmażenia pokrojonego w kostkę kurczaka. Krótkie smażenie sprawia, że mięso będzie soczyste i delikatne. Następnie do kurczaka dodaj Pastę Tikka Masala WINIARY i passatę pomidorową. Całość podgrzewaj przez ok. 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Dzięki temu przyprawy z pasty WINIARY połączą się z mięsem.
Pod koniec gotowania dodaj śmietankę, wymieszaj i podgrzewaj przez minutę doprowadzając całość do wrzenia Po tym czasie danie jest gotowe.
Pasta Tikka Masala WINIARY podkreśli orientalny charakter potrawy, a przy tym jest idealnie zbilansowana smakowo, dlatego nie musisz dodawać soli ani innych przypraw.
Tak przygotowany kurczak po indyjsku Tikka Masala idealnie komponuje się z ugotowanym ryżem. To połączenie delikatnego mięsa, aromatycznego sosu i ryżu, którego smak zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.
Sięgnij po Pastę do gotowania Tikka Masala WINIARY, dzięki której szybko i bez wysiłku ugotujesz pyszne danie.
Pokrój kurczaka w kostkę. Kawałki mięsa podsmaż na patelni.
Do mięsa dodaj Pastę Tikka Masala WINIARY i passatę pomidorową. Duś całość przez 3 minuty.
Dodaj śmietankę i doprowadź do wrzenia. Danie serwuj z ryżem.
Gotowe danie możesz udekorować posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.