Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wybierz Pastę do smażenia Teriyaki od WINIARY przygotowaną z naturalnych składników i ciesz się wyjątkowym smakiem orientalnej kuchni. Już z kilku łatwo dostępnych składników możesz przygotować pysznego kurczaka Teriyaki, którego smak zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.
Kurczak po japońsku Teriyaki - przepis na szybki obiad
Do przygotowania dania potrzebujesz 200 g kurczaka, 2 dymki, 1 paprykę i 120 g ryżu.
Najpierw pokrój kurczaka w paseczki. Na patelni, na średnim ogniu, przez ok. 5 minut podsmażaj mięso, aż do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dzięki krótkiemu smażeniu kurczak będzie delikatny i soczysty.
Następnie dodaj na patelnię Pastę do smażenia Teriyaki WINIARY i podgrzewaj całość przez kolejne 2-3 minuty. Mieszaj od czasu do czasu, żeby przyprawy dobrze pokryły kawałki mięsa i dodały mu smaku.
Na drugiej patelni, również na średnim ogniu, podsmaż (przez 3-5 minut) pokrojoną paprykę i cebulę dymkę. Dzięki temu warzywa będą delikatne i wzmocni to ich naturalny smak. W czasie, gdy warzywa smażą się na patelni, przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Zaserwuj danie układając na talerzu ugotowany ryż, a na wierzch dodaj podsmażonego kurczaka. Obok rozłóż ciepłe warzywa. Możesz też wymieszać wszystko, żeby smaki jeszcze lepiej się ze sobą połączyły.
Przygotuj to pyszne danie i delektuj się miękkimi kawałkami mięsa, chrupkimi warzywami z dodatkiem delikatnego ryżu. Nasza naturalna Pasta do smażenia Teriyaki WINIARY podkreśli autentyczny charakter potrawy – dzięki temu szybko poczujesz się jak w sercu Azji.
W ten prosty sposób możesz przyrządzić pysznego kurczaka Teriyaki. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie, czy swoich bliskich, ten przepis z pewnością zachwyci Cię autentycznymi smakami oraz prostotą i krótkim czasem przygotowania.
Kurczaka pokrój w paski i podsmaż mięso na złoto-brązowy kolor.
Na patelnię dodaj Pastę Teriyaki WINIARY, wymieszaj z kurczakiem i podsmażaj przez 2-3 minuty.
Na osobnej patelni podsmaż przez 3-5 minut pokrojoną w paski paprykę i cebulę dymkę.
W tym czasie ugotuj ryż zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Podsmażone warzywa i kurczaka podawaj z ugotowanym ryżem.
Gotowe danie możesz udekorować ziarnami sezamu i posiekanym szczypiorkiem.