Wybierz Pastę do smażenia Teriyaki od WINIARY przygotowaną z naturalnych składników i ciesz się wyjątkowym smakiem orientalnej kuchni. Już z kilku łatwo dostępnych składników możesz przygotować pysznego kurczaka Teriyaki, którego smak zachwyci Ciebie i Twoich bliskich.
Kurczak po japońsku Teriyaki - przepis na szybki obiad
Do przygotowania dania potrzebujesz 200 g kurczaka, 2 dymki, 1 paprykę i 120 g ryżu.
Najpierw pokrój kurczaka w paseczki. Na patelni, na średnim ogniu, przez ok. 5 minut podsmażaj mięso, aż do uzyskania złoto-brązowego koloru. Dzięki krótkiemu smażeniu kurczak będzie delikatny i soczysty.
Następnie dodaj na patelnię Pastę do smażenia Teriyaki WINIARY i podgrzewaj całość przez kolejne 2-3 minuty. Mieszaj od czasu do czasu, żeby przyprawy dobrze pokryły kawałki mięsa i dodały mu smaku.
Na drugiej patelni, również na średnim ogniu, podsmaż (przez 3-5 minut) pokrojoną paprykę i cebulę dymkę. Dzięki temu warzywa będą delikatne i wzmocni to ich naturalny smak. W czasie, gdy warzywa smażą się na patelni, przygotuj ryż według instrukcji na opakowaniu.
Zaserwuj danie układając na talerzu ugotowany ryż, a na wierzch dodaj podsmażonego kurczaka. Obok rozłóż ciepłe warzywa. Możesz też wymieszać wszystko, żeby smaki jeszcze lepiej się ze sobą połączyły.
Przygotuj to pyszne danie i delektuj się miękkimi kawałkami mięsa, chrupkimi warzywami z dodatkiem delikatnego ryżu. Nasza naturalna Pasta do smażenia Teriyaki WINIARY podkreśli autentyczny charakter potrawy – dzięki temu szybko poczujesz się jak w sercu Azji.
W ten prosty sposób możesz przyrządzić pysznego kurczaka Teriyaki. Niezależnie od tego, czy gotujesz dla siebie, czy swoich bliskich, ten przepis z pewnością zachwyci Cię autentycznymi smakami oraz prostotą i krótkim czasem przygotowania.