Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę, marchew i cukinię pokrój w cienkie paseczki, cebulę w piórka.
Umyte i oczyszczone grzyby pokrój w cienkie plastry.
Obrane mango pokrój w cienkie płatki obieraczką do warzyw.
Obrane jabłko pokrój na ćwiartki, a następnie w bardzo cienkie cząstki.
Na połowie oliwy z oliwek smaż cebulę, w połowie smażenia dorzuć marchew i grzyby.
Pod koniec smażenia dodaj paprykę, a na sam koniec cukinię.
Całość dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny.
Do gorących warzyw dodaj mango i jabłka, bardzo delikatnie wymieszaj dodając w trakcie mieszania pokrojoną kolendrę.
Każdy filet z kurczaka bardzo delikatnie rozklep jedynie w najgrubszych miejscach, tak aby nasze filety były jednakowej grubości w każdym miejscu.
Zawiń każdy filet w Papirus i smaż na patelni po 5 minut z każdej strony.
Po usmażeniu filety pokrój w cienkie plastry.
Makaron ryżowy ugotuj w lekko osolonej wodzie, odcedź i skrop oliwą z oliwek.
Centralnie na płaskim dużym talerzu ułóż ciepły makaron ryżowy. Na makaron nałóż sałatkę warzywno-owocową, posyp ją ziarnami sezamu.
Na wierzchu ułóż plastry kurczaka, polej je słodkim sosem chilli i udekoruj listkami świeżej kolendry.