Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pokrój kurczaka w paski i dopraw solą oraz pieprzem. Cebulę pokrój w piórka. Wiórki kokosowe praż na patelni, aż się zarumienią. Podobnie zrób z orzechami nerkowca. Paprykę pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej oliwę i smaż na niej pokrojonego kurczaka, aż się zrobi rumiany. Dodaj cebulę i smaż do momentu, gdy cebula zmięknie. Dodaj połowę orzechów nerkowca oraz paprykę i smaż razem przez ok. 3 min.
Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało wymieszaj z bulionem (ok. 300 ml) i całość wylej na patelnię. Dodaj mleko kokosowe oraz wiórki. Gotuj całość przez ok. 10 min.
Podawaj ze świeżą kolendrą, posypane wiórkami kokosowymi i orzechami nerkowca.