Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet z kurczaka pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Paprykę oczyść z nasion i pokrój w kostkę. Brokuł podziel na małe różyczki.
Makaron udon przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zazwyczaj polega to na gotowaniu go w osolonej wodzie przez kilka minut, a następnie odcedzeniu.
Na dużej patelni rozgrzej olej. Dodaj pokrojonego kurczaka i smaż, aż będzie złocisty i dobrze wysmażony. Dodaj cebulę i smaż do zeszklenia.
Dodaj paprykę i smaż przez kilka minut, aż zmięknie. Dodaj różyczki brokułu i smaż przez 3-4 minuty, aż będą lekko miękkie, ale nadal chrupiące.
Dodaj pastę WINIARY Pomysł na… Kurczak po Japońsku Teriyaki i dokładnie wymieszaj, aby kurczak był równomiernie pokryty sosem. Wymieszaj z ugotowanym makaronem.