Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miseczki wlać syrop klonowy. Dodać sos sojowy. Połączyć z sokiem z cytryny. Włożyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Wsypać przyprawę Ziarenka Smaku WINIARY i tymianek. Dodać sól i pieprz do smaku. Połączyć z musztardą. Doprawić przyprawą maggi. Wszystko razem dokładnie wymieszać.
Włożyć umyte i osuszone mięso, obtoczyć w marynacie, przykryć i pozostawić w chłodnym miejscy przynajmniej na godzinę.
Następnie przełożyć do żaroodpornego naczynia.
Oprószyć papryką, przykryć folią aluminiową i włożyć do piekarnika.
Piec około 50 minut w temp 200 stopni. Po upływie pół godziny usunąć folię, oblać mięso powstałym sosem i pozostawić w piekarniku, aby mięso ładnie się zrumieniło.