Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nieco “swojskiej egzotyki”: smażone filety z kurczaka w doskonałym Sosie pieczeniowym ciemnym WINIARY, z dodatkiem cebuli, papryki i ananasa. To doskonały pomysł na przygotowanie kurczaka w niecodzienny, oryginalny sposób, który dzięki słodkiemu ananasowi, zasmakuje nawet najbardziej wybrednym, najmłodszym domownikom. Wypróbuj przepis na pożywnego kurczaka z ananasem już dziś!
Filety podziel na porcje.
Smaż filety na łyżce masła przez 10 min.
Paprykę dokładnie umyj i oczyśc z gniazd nasiennych, a następnie pokrój.
Cebulę obierz i drobno posiekaj.
Paprykę i cebulę smaż na masle przez 5 minut.
Sos rozprowadź dokładnie w 300 ml zimnej wody. Postaw na ogniu i mieszaj do chwili zagotowania. Gotuj na małym ogniu przez 5 minut, często mieszając.
Ananasa drobno pokrój i wymieszaj z sosem.
Dodaj paprykę i cebulę.
Kurczaka polej sosem.
Podawaj z ryżem.