Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Patisony obrać ze skórki, przekroić na pół i usunąć pestki. Połówki pokroić na krążki, a krążki na pół. Posolić i odstawić.
Cebulę kroimy na grubą kostkę, wrzucamy na rozgrzaną oliwę i podsmażamy około 3 minuty.
Paprykę kroimy na paski. Po tym czasie posypujemy solą i dodajemy paprykę i pół szklanki wody, i dusimy pod przykryciem ok. 5 minut.
Filety kroimy na długie paski, posypujemy przyprawą do kurczaka, solą i pieprzem. Wrzucamy na patelnię i dusimy około 10 minut, a następnie smażymy jeszcze 5 minut bez przykrycia.
Po tym czasie wyciągamy mięso z patelni i do cebuli z papryką wrzucamy patisonki. Dusimy pod przykryciem około 15 minut.
Po tym czasie dokładamy na patelnię wcześniej wyciągnięte paski z kurczaka. Wszystko mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut.
Ela