Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Kurczaka kroję w kostkę i podsmażam na odrobince oleju. Przyprawiam lekko solą i pieprzem pomarańczowym.
Fasolkę myję i kroję w odcinki ok 2cm i dodaję do mięsa. Paprykę kroję w kostkę i dodaję do reszty. Marchew obieram i kroję w dowolne kawałki (ja w pół talarki). Cebulkę obieram i siekam dość drobno.
Wszystkie składniki razem mieszam, przyprawiam czerwoną papryką, suszonym szczypiorkiem z pomidorami i podsmażam do miękkości warzyw.
W tym czasie w osobnym sporym kubeczku robię sos. Mieszam jogurt naturalny ze śmietaną i wodą. Dodaję sól, pieprz, suszony koperek, bazylię, wyciśnięty czosnek i mieszam. Całość wlewam do mięsa.
Chwilę razem podgotowuję, aż sos ładnie zgęstnieje. Ewentualnie doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z makaronem ryżowym i niteczkami chili.