Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby zalewamy zimną wodą i odstawiamy na noc do namoczenia. Mięso myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i przekładamy do garnka. Zalewamy zimną wodą, dorzucamy liście laurowe, ziele angielskie i ziarna pieprzu. Gotujemy około 1,5 godziny . W razie potrzeby co jakiś czas łyżką wybieramy szumowiny.
Ziemniaki obieramy , myjemy i kroimy w małą, równą kostkę. Grzyby odsączamy , drobno kroimy . Z zupy wyjmujemy kawałki jagnięciny i wrzucamy pokrojone ziemniaki i grzyby. Gotujemy 8 minut.
Kapustę drobno kroimy i dodajemy do gotującej się zupy. Zostawiamy na gazie jeszcze około 30 minut.
W moździerzu rozcieramy: kminek, cząber i czosnek suszony. Dodajemy do zupy do smaku oraz doprawiamy solą i pieprzem ziołowym. Do kwaśnicy można też dolać sok z kiszonej kapusty.
Jagnięcinę kroimy na małe kawałki i ponownie wrzucamy do kwaśnicy.