Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bulion grzybowy z borowikami WINIARY rozpuść w 3 szklankach wody, dodaj mięso i warzywa, gotuj 30 minut. Ostudź, pokrój w kostkę.
Masło rozpuść, dodaj mąkę wymieszaj, przesmaż chwilę (nie zrumieniaj).
Rozprowadź rosołem, w którym gotowało się mięso. Zagotuj, dodaj mięso.
Śmietanę połącz z żółtkiem, dodaj do potrawki (nie gotuj).
Przed podaniem posyp natką pietruszki.
Podaj z ryżem i marchewką z groszkiem.
Przemek