Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię obierz i pokrój w dużą kostkę. Skrop oliwą i miodem, dopraw solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj. Piecz w temp. 180°C przez ok. 30 min, aż będzie miękka i lekko rumiana.
Czosnek obierz i drobno posiekaj. Cebulę pokrój w piórka i wrzuć na średnio rozgrzaną patelnię. Po ok. 2 minutach dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 min. Całość uzupełnij dynią.
Zawartość opakowania WINIARY POMYSŁ NA… Curry z tego, co zostało wymieszaj z bulionem (300 ml) i wlej na patelnię. Dodaj mleko kokosowe i gotuj razem ok. 15 min. Po tym czasie dopraw solą i pieprzem i podawaj ze świeżą kolendrą.