Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso na gulasz pokrój w kostkę. Cebulę pokrój w piórka. Na rozgrzaną patelnię wrzuć mięso i smaż, aż się zarumieni z każdej strony. Dodaj cebulę i smaż, aż będzie miękka. Dopraw solą i pieprzem, a następnie dodaj sos ze słoika. Podlej szklanką wody i duś na średniej mocy ok. 45 min., aż mięso będzie miękkie.
Gotowe placki z przepisu na langosz - przepis podstawowy posyp tartym serem. Na połowie placka ułóż gulasz z sosem i udekoruj kwaśną śmietaną. Całość złóż na pół jak klasyczny placek po zbójnicku.