Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Połącz dwa zupełnie inne rejony Europy na jednym talerzu! Przygotuj langosza z pesto i fetą. Langosz jest plackiem drożdżowym smażonym na głębokim tłuszczu. Podobnie, jak placki ziemniaczane, możesz wypełniać go różnymi farszami, W wersji podstawowej świetny będzie żółty ser i gulasz, ale sprawdzi się również bardziej oryginalne nadzienie. Wyrazisty, aromatyczny langosz z pesto i fetą szczególnie zadowoli podniebienia wegetarian, ale jesteśmy pewni, że zasmakuje również mięsożercom. Gotowy, jeszcze gorący placek, polej oliwą z oliwek. Możesz też posypać go orzechami. Będą przyjemnie chrupać podczas jedzenia.
Przygotuj placki zgodnie z przepisem na langosz - przepis podstawowy.
Gotowe placki przygotowane zgodnie z przepisem na langosz - przepis podstawowy (jeszcze ciepłe!) posmaruj pesto i posyp pokruszoną fetą. Podawaj z oliwą z oliwek.