Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku na rozgrzanym oleju podsmaż mięso mielone.
Zawartość saszetki wsyp do 400 ml zimnej wody i 150 ml śmietanki, wymieszaj.
Wlej do mięsa, dodaj łyżkę koncentratu pomidorowego, doprowadź do wrzenia i gotuj na średnim ogniu przez 2 minuty od czasu do czasu mieszając.
W naczyniu żaroodpornym ułóż na przemian warstwy: warstwa przygotowanego sosu z mięsem i warstwa surowego połamanego makaronu spaghetti, rozłożonego obok siebie. Ważne: Zaczynamy na spodzie i kończymy na górze warstwą sosu. Ważne: Uzyskamy 3 warstwy sosu i 2 warstwy makaronu pomiędzy nimi.
Posyp startym żółtym serem i piecz bez przykrycia w 180°C przez 30 minut na najniższym poziomie piekarnika. Funkcja grzania od dołu, bez termoobiegu.
Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut przed pokrojeniem na porcje.