Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Bakłażana pokrój w plastry, posól i pozostaw na 30 minut. Krople wody wytrzyj ręcznikiem papierowym (bakłażan w ten sposób straci gorzki smak).
Podpiecz bakłażana z każdej strony na patelni grillowej lub zwykłej – bez oleju.
Na rozgrzanym oleju podsmaż mięso, dodaj koncentrat pomidorowy, przesmaż.
Zawartość saszetki WINIARY Pomysł na… wymieszaj z wodą (200 ml) i śmietanką, wlej do mięsa, zagotuj.
Na dnie naczynia żaroodpornego ułóż 1/4 porcji mięsa.
Na to ułóż plastry bakłażana, kolejną porcję mięsa z sosem i powtórz ten krok jeszcze raz. Całość posyp serem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz 20 minut. Po wyjęciu z piekarnika odczekaj 5 minut i pokrój.